Blogi2019-12-20T14:50:30+02:00

Muuttomoottori-blogissa keskustellaan Seinäjoen kaupunkiseudun kehityksestä ja muuttoliikkeistä

Blogissa nostamme keskusteluun paitsi keskeisiä tutkimustuloksia myös Seinäjoen kaupunkiseutua ja sen vetovoimaa uudistavia kehityspolkuja. Keskustelijoina toimivat niin tutkijat kuin muutkin alueen asiantuntijat ja sidosryhmien edustajat. Erityisesti  haluamme antaa äänen Seinäjoen kaupunkiseudun asukkaille ja muuttajille tutkimuksen tuottamien aineistojen kautta. Tavoitteena on avoin, tutkimuslähtöinen ja kehittämissuuntautunut keskustelu, joka tarjoaa aineksia seudun uudistuvalle ja vetovoimaiselle tarinalle.

Viimeisimmät puheenvuorot

Huippuosaajien pikakaistat Kanadan ja Viron maahanmuuttopolitiikassa

Huippuosaajien pikakaistat Kanadan ja Viron maahanmuuttopolitiikassa Suomessa on tehty paljon toimenpiteitä kansainvälisten osaajien houkuttelemiseksi maahan. Erityisesti lupajärjestelmien ja pikakaistojen kehittäminen on ollut osaamisperustaisen maahanmuuttopolitiikan ytimessä. Hallinnollisten toimintojen kuntoon laittaminen ja niiden ketteryys ovat tärkeitä asioita, mutta mihin katse tulisi suunnata seuraavaksi, kun prosessit ovat jo riittävän hyvässä kunnossa? Muuttomoottorin hankkeessa toimiva erikoistutkija Mika [...]

Suomalaisuus muuttuu – muuttuuko eteläpohjalaisuus?

Suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistyminen on yhä selvemmin mahdollisuus yhteiskunnan ja alueiden kehitykselle. Moninaiset juuret omaavat kansainväliset nuoret ovat tämän kehityksen etujoukkoa. Sen vuoksi kehittyvien alueiden tulisi palvella myös heidän tarpeitaan ja tehdä heidän menestyksensä alueella mahdolliseksi.

Osaamisperustainen maahanmuutto väestökehityksen ja alueen elinvoiman vahvistamisessa

Tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden niin viranomaisille, asiantuntijoille, työnantajille, kuntalaisille kuin muillekin kommentoida kehittämisehdotuksia sekä käydä keskustelua Seinäjoen kaupunkiseudun opiskelu- ja työperäisen maahanmuuton tulevaisuudesta. Ovatko tavoitteet kohdallaan? Voidaanko maahanmuutolla todella vaikuttaa väestökehitykseen? Onko rohkeutta kokeilla uutta vai onko varminta välttää riskejä? Osallistu seminaariin ja kerro oma mielipiteesi!