Vetovoimaa ja kehitystä Seinäjoen kaupunkiseudulle muuttoliiketutkimuksen keinoin

Muuttomoottori.fi on Muuttoliike kuntien elinvoiman moottorina -hankkeen oma verkkosivusto. Hankkeessa haetaan ratkaisuja suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden haasteisiin, jotka liittyvät väestön alueelliseen keskittymiseen ja hidastuvaan väestökehitykseen. Hanke tutkii näitä ongelmia kartoittamalla Seinäjoen kaupunkiseudun tulo- ja lähtömuuttoa muuttoliiketutkimuksen keinoin sekä kehittämällä kunnille tieteelliseen tutkimukseen perustuvia kehitysehdotuksia seudun vetovoiman vahvistamiseksi. Kolmivuotisen toimintakauden aikana (2019-2021) hanke tuottaa paitsi akateemista muuttoliikkeisiin ja aluekehitykseen liittyvää tutkimusta, myös konkreettisia kehitysehdotuksia ja politiikkasuosituksia Seinäjoen kaupunkiseudun kunnille. Hankkeen toteuttajana toimii muuttoliikkeiden tutkimukseen erikoistunut Siirtolaisuusinstituutti. Hanketta rahoittavat K8-ryhmään kuuluvat kunnat: Alavus, Ilmajoki, Isokyrö, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lapua ja Seinäjoki. Tämän lisäksi myös Siirtolaisuusinstituutti osallistuu hankkeen rahoittamiseen.

Yhteystiedot

Toimimme Seinäjoen yliopistokeskuksessa Framilla C-rakennuksessa (Kampusranta 9)

Haluamme osallistua aktiivisesti Seinäjoen kaupunkiseudun kehittämistä koskevaan keskusteluun. Sen vuoksi olemme avoimia kaikille yhteydenotoille, olivat ne kaupunkiseutua koskevia kehitysideoita, uusia sidosryhmäkontakteja tai yksinkertaisesti vain toimintaamme koskevaa palautetta. Soita tai lähetä meille sähköpostia alla olevien yhteystietojen kautta.

Osoite
Siirtolaisuusinsitituutti/Seinäjoen yksikkö
Seinäjoen yliopistokeskus
Kampusranta 9
60320 Seinäjoki

Erikoistutkija
Markku Mattila
044 273 7904
markku.mattila@utu.fi

Erikoistutkija
Mika Raunio
050 327 6364
mika.raunio@utu.fi

Tutkija
Toni Ahvenainen
050 344 8489
toni.ahvenainen@utu.fi

Ota yhteyttä
Haluatko lähestyä meitä sähköisesti?
Se onnistuu alla olevan linkin kautta.

> Yhteydenottolomake

Siirtolaisuusinstituutti

Hankkeen toteuttaa muuttoliikkeiden tutkimukseen erikoistunut Siirtolaisuusinstituutti

Siirtolaisuusinstituutti on muuttoliikkeiden tutkimukseen ja dokumentointiin erikoistunut yksityinen tutkimuslaitos. Instituutti tuottaa tämän päivän suomalaiseen yhteiskuntaan, sen muuttoliikkeisiin sekä maahanmuuttoon ja aluekehittämiseen liittyvää akateemista tieteellistä tutkimusta. Tämän lisäksi instituutti julkaisee myös suomalaisten yhteiskunnan historiallisiin muuttoliikkeisiin liittyvää tutkimusta ja ylläpitää suomalaiseen siirtolaisuuteen liittyvää arkistoa sen päätoimintapaikassa Turussa. Turun lisäksi Siirtolaisuusinstituutti toimii myös Seinäjoella, jossa sijaitsee Pohjanmaan muuttoliikkeisiin keskittynyt Seinäjoen yksikkö. Kruunupyyssä puolestaan sijaitsee ruotsinkieliseen Suomeen keskittynyt yksikkö, Centret för Svenskfinland. Siirtolaisuusinstituutti täytti 45 vuotta vuonna 2019.

Siirtolaisuusinstituutti.fi
Siirtolaisuusinstituutti 45 vuotta